Farson

Farson, metropool in de woestijn, ijsco hoofdstad van amerika, home of the big cone. Ontbijt in het restaurant / cafe, inkopen bij de benzinepomp / supermarkt, straks ijs eten bij Mercantile daarmee heb ik vrijwel de gehele middenstand in Farson bezocht. Er is een motel, geen internet en het water is volgens de eigenaresse bruin, daar worden de kleren niet schoner van. Ik pas, ze is eerder opgelucht dan teleurgesteld.

image

Farson skyline.

Farson, een paar huizen en winkels rond het kruispunt van highway 28 en 191. Veel heeft het niet om ‘t lijf. Toch de eerste gelegenheid in bijna 200 mijl om weer inkopen te doen, ik ben blij dat ik er ben. Een beetje rondhangen in Farson tot het eind van de middag, dan op weg naar Granger met een tussenstop in het Seedskadee wildlife park, waar ik water kan bijvullen. De 55 mijl naar Granger worden eenvoudig.

image

Farson, centrum.

Farson, stad aan de Big Sandy river, irrigatie, landbouw en wat bomen, een welkome onderbreking van het eindeloze sagebrush landschap. Na Farson volgen nog een paar honderd mijl sagebrush, zand en gras. Even bijkomen en genieten van wat groen.

image

Farson, home of the big cone.

Farson, in de namiddag verdwijnt het langzaam aan de horizon die ik achter me laat. Tien mijl, bijna geen pauzes, een liter root beer, fles cola, veel koffie, een hoorn ijs, een stevig ontbijt en wat koek, geen gemakkelijke kost voor de maag. Een drainagebuis als onderkomen, ik val, ietwat misselijk, vrijwel direct in slaap.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.