Dure dag

De rust, gisteren heeft me goed gedaan, ik voel me een stuk beter. Niet heel ver meer naar Lexington, geen reden veel water mee te nemen giet ik twee flessen leeg, het gewicht van de rugzak is direct een stuk aangenamer.

De afstand valt altijd weer tegen, mijn navigator meet hemelsbreed, de wegen zijn in blokken van een mijl gelegd. Gewoon doorlopen, kom er vanzelf. Tegen twaalven komt dat uit. Eerste benzinestation, koffie, sigaretten, zoetigheid en rustig bijkomen. Ook een nieuwe zonnebril gekocht, al met al vijftien dollar.

Vlakbij is een chauffeursrestaurant, goed eten, wifi en spullen opladen. De techniek van het tippen met een crditcard heb ik nog niet onder de knie. Het lijkt de bedoeling het bedrag op de rekening in te vullen en die vervolgens te overhandigen. Ik leer en we ronden het af op twintig dollar. Heerlijk en vooral heel veel gegeten.

De Walmart is vlakbij, ze hebben goede regenkleding, licht, sterk en ademend, een degelijk mes en de boodschappen. Toch zo maar een kleine honderd dollar lichter.  

Vlakbij is een motel, zacht bed en douche, even kom ik in verleiding maar loop dan door. De tent staat nu aan de oever van de Platte rivier, het uitzicht weegt ruim op tegen de luxe.

image

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.