Cowboy

Koude nacht, kom moeilijk op gang. Eerst de zak met eten ophalen en ontbijten. Het ligt lekker warm in de tent, ik heb geen haast en zo wordt het na elven dat de spullen ingepakt zijn. Nog een sigaret en dan vertrekken.

Lager in het dal is het geloei van runderen te horen, een cowboy, te paard, drijft ze op. Hij ziet me staan, groet en komt even later naar me toe. Hij had de sigaret beneden in het dal geroken. We praten wat, het meeste land hier is staatsland, hij huurt het. Verderop langs de trail staan wat hutten, als ik wil kan ik daar overnachten er ligt nog wel wat hout voor een vuur. Ik druk de sigaret uit, een slechte gewoonte dat roken zeg ik. Hij beaamt dat maar voegt er aan toe dat het lekker ruikt. De tabakslucht doet ‘m aan z’n oma denken, die rookte de hele dag door. Met een wat trieste blik in de ogen zegt hij dat ze haar laatste sigaret enige tijd geleden heeft gerookt.

image

Mos...

image

...heel veel mos

In de middag begint het op te warmen, de jas en handschoenen kunnen uit. Het is prachtig in het bos, zandpaden, soms een open plek, een vlakte, dan weer klimmen met heuvel en dal aan weerszijde van het pad. De Blue Mountains zijn niet de hoogste bergketen in de VS maar de hellingen zijn steiler dan tijdens de oversteek van de Rockies. Rond een uur of vier zijn de benen van rubber. Een mooie vlakke plaats is verleidelijk, even later staat de tent en brandt er een kampvuur. Het heeft veel geregend in dit gebied, de plassen water op de paden zijn diep en helder, prima om koffie, thee en noedels mee te bereiden.

image

On the trail...

image

...door het bos

Het is donker, de zak hangt weer in de boom, het kampvuur verwarmt, water genoeg voor nog een kop koffie.
Dit zijn wel de dagen.

image

Prachtige plek...

image

...eindelijk weer eens een kampvuur

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.