Continental breakfast

Ik begin de dag met me behoorlijk te verslapen, het is na achten als ik me meld aan de ontbijttafel. Lee en Krisha hebben alle tijd, geen reden om te haasten. Gebakken aardappelen, worst, zelfgebakken biscuits met ragout, eieren, brood, melk, aardbeien en koffie. Dat is nog eens een ontbijt.  

image

Lee, Krisha, Abigail & Darius

We praten nog wat over hobbies, muziek en dans tijdens het eten. Herkennen in elkaar potentiele vrienden, spreken dat ook uit, omhelzingen, afscheid van Krisha en de kinderen. Lee brengt me naar de supermarkt, gaat mee naar binnen, staat erop de boodschappen te betalen en herhaalt dat even later, op het moment dat ik een nieuwe zonnebril wil afrekenen. Hij verklaart dat door te zeggen dat dat het minste is dat hij kan doen voor iemand die amerika bezoekt.  

Amerikanen zijn trots, vinden het geweldig dat amerika bezocht wordt en laten dat graag blijken. Dat mijn reisdoel de fundamenten van de amerikaanse historie raakt, ik alleen reis en herkenbaar ben door de rugzak maakt het leggen van contacten nog makkelijker.  

Vandaag vervolg ik mijn tocht in de voetsporen van de vroege kolonisten, de artefacten die ik bij me draag verbinden 160 jaar, het geeft me een trots gevoel hier en nu te lopen. De weg leidt langs het graf van Susan C. Haile, gestorven door cholera, het water dat ze dronk vemoedelijk vergiftigd door indianen. Het graf is lokaal bekend als “The lone grave”.  

image

De zon is gaan schijnen, even uitrusten bij het graf, dommel een beetje weg, drie uur later weer wakker, vervolg ik de route, leg toch nog 15 km af. Om zes uur is het genoeg, ik voel me niet fit, zet de tent op en slaap om acht uur.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.