Chimney Rock

Tussen Broadwater en Bridgeport is een geologisch interessante rotsformatie waar te nemen, “Court & Jailhouse Rock”. De naam is door de pioniers gegeven, de grootste berg heeft qua vorm inderdaad wel iets van een rechtbank, de kleinere moest dan logischerwijs de gevangenis zijn. De trail passeert de formatie op circa 35 mijl, ik voel geen behoefte die afstand te verkleinen en vervolg mijn weg naar Bridgeport.

Bridgeport, halfelf, het is al weer erg warm, ik zit bij een benzinepomp en zien de temperatuur oplopen, iedere paar minuten een graadje Fahrenheid erbij. Het is windstil, de hitte voelt drukkend. Wat me nu al vaker is opgevallen, bij veel winkels, benzinestations, motels is de internet toegang niet of niet goed geregeld. Ook hier kijkt het personeel glazig als ik naar wifi informeer, ze verwijzen me naar de internet bakkerij.

Sweet Connections Bakery, wifi prima in orde, koffie en lekker eten. Ondertussen even skypen en mail checken. Lekker koel, airco en vriendelijk personeel, dat ook nog eens wil en kan helpen als de verbinding niet direct tot stand komt.

De airco business is booming tijdens deze hittegolf. Ook de ijsblokjes verkoop gaat prima. Grote zakken ijs worden in vrijwel alle winkels verkocht. Voor in de koelboxen om eten en drinken overdag fris te houden. Het water in mijn flessen is ‘s middags soms te warm om te drinken.

Drie uur, etensvoorraad aangevuld, op pad naar Chimney rock. Veel te warm om te lopen, maar te ongeduldig om nog langer te wachten, rustigaan onderweg. Op deze hete dagen krijg ik veel lifts en drinken aangeboden. Een mexicaan schiet in de lach als ik vertel dat ik de trail loop, hij veklaart me nog net niet voor krankzinnig. Een amerikaan met oversized hoed geeft me koel water. Een vrouw stopt, vraagt of ik een lift wil, ze denkt dat het hard gaat regenen. Ze kwam er special voor terug, dan smelt je toch wel een beetje.

En dan, vanachter een heuvelrug, doemt Chimney Rock op. Een baken, uit lang vervlogen tijden, dat ook vandaag nog onverminderd tot de verbeelding spreekt. Deze kegelvormige berg met z’n hoge piek was een van de markantste herkenningspunten die de pioniers tijdens de reis naar het westen te zien zouden krijgen. Op 28 juni 2012 loop ik over highway 26, zie Chimney Rock en kijk 160 jaar terug in de tijd. De groninger in mij denkt, ik heb slechtere dagen gekend, het beetje amerikaan dat in mij sluipt jubelt.

image

Chimney Rock

Vier mijl van Chimney Rock vind ik een kampeerplaats, met een prachtig uitzicht op de berg, de natuur vergroot de euforie door een dramatisch mooie zonsondergang te schilderen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Chimney Rock

Comments are closed.