Captain Keeney pass

Vroeg wakker, nog donker, koud maar niet bere, fris als een hoentje, gezond als een vis. Alle ellende van gisteren is met de nacht verdwenen. Rustig ontbijten, kopje thee, wat mueslirepen en trailmix en even over negen onderweg naar Vale. Zestien kilometer, moet zat lukken vandaag.

image

Route naar Vale

De route is mooi, BLM land dus publiek, ik volg de Lytle boulevard, een verharde weg waar ooit os en wagen door het zand ploeterden. Heuvelachtig, soms wat rotsen meestal gras en sagebrush. De ochtend blijft fris, in de middag, uit de wind, wordt het warm.

image

Keeney pass

Door de captain Keeney Pass, een vernauwing tussen een paar heuvels, vernoemd naar de man die rond 1850 in Vale een restaurant en rustplaats voor reizigers begon. Een veelzijdig man, karavaanleider, militair, veehouder en zo nog wat professies. Een aantal informatieborden en een wandelroute geven de pas wat extra luister.

image

Oregon trail ruts

image

Overview

Vlak voor Vale, twee uur, klein dilemma. De blogentries voor afgelopen dagen moeten nog geschreven worden, kan ik in Vale doen en daar wifi zoeken maar dan zal het al gauw een uur of vijf zijn voordat ik Vale verlaat richting Huntington 50km verderop. Veel afstand na Vale leg ik dan niet meer af. Ik besluit zo’n 3km voor Vale halt te houden, rustig een beetje tikken, koken, luieren, foto’s maken, dat soort dingen. Morgen vroeg naar Vale, inkopen doen, warm worden, ontbijten en dan de eerste 20km richting de volgende plaats afleggen. Lijkt me voor nu een goed plan.

image

Alweer een mooie kampeerplaats

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Captain Keeney pass

Comments are closed.