Broadwater

Op deze hete dagen staat de wekker vroeg. Vijf uur, de zon komt en ik sta op. Alles wijst op een nieuwe hete dag. Een droog broodje, de laatste restjes gedroogd vlees en om zes uur begint de wandeling naar Broadwater, 17 kilometer.

Een plotseling opkomende onweesbui verkoelt even, meer dan een paar druppels regen is echter niet gegeven. De eerste uren gaan voorspoedig, het zand op de weg nog wel steeds mul, het tempo daardoor laag. Gewoon doorploeteren. Tegen twaalf uur haal ik Broadwater.

Broadwater, population 140, heeft betere tijden gekend. Veel gebouwen zijn verwaarloosd, ooit was er een motel, Lazy-U, de afgebladderde verf laat vrolijker tijden en kleuren zien. Veel winkels zijn voorgoed gesloten, andere op dit tijdstip nog niet open.

De enige actieve winkel is de Broadway Country Store, een winkel waar van alles een beetje te krijgen is tegen prijzen die beduidend hoger zijn dan elders. Monopolie in Broadwater.

image

Overwegend veeteelt in deze streek, dat is overal terug te vinden, in de winkel worden de toiletten aangeduidt als Bulls en Cows. Om de dames niet al te hard voor het hoofd te stoten heeft de eigenaar een klein bordje ‘ladies’ naast het bord Cows geplaatst.

Opvallend genoeg kent Broadwater wel een bibliotheek. Het gebouw was ooit wit, een barst in de muur, brokken cement er uit gevallen geven het nu een haveloze indruk. Bloembakken met kunstbloemen om de schijn op te houden. De ramen leeg, met witte verf ‘Library news’ er op gekalkt. Het gebouw ernaast, winkel of werkplaats, plastic waar eens glas een inkijk gaf, leeg en verlaten.

image

De bibliotheek heeft wel wifi, geeft mij de kans even te skypen en posts te uploaden. Het is ook veel te warm om direct verder te lopen. Rustig aan doen in Broadwater, veel anders kun je hier ook niet.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Broadwater

Comments are closed.