Bos

Goed maar veel te kort geslapen. Wel weer helemaal fit. De spullen zijn droog. Inpakken, nog een paar mailtjes en stukjes voor de blog typen en ik moet me nog haasten om op tijd de kamer uit te zijn.

Windstil, een herfstzon, koel maar met trui aangenaam, gezond weer. Plan voor vandaag is om het bos dat tussen La Grande en Pendleton ligt te halen. De route gaat langs Hilgard Junction, een door de pioniers veel gebruikte overnachtingsplaats. Eerst water bijvullen en laatste inkopen doen bij het tankstation aan de westelijke rand van de stad. Een prachtige muzikant knoopt daar een monoloog aan.

image

La Grande Ronde

Vrijwel direct na La Grande verandert de vegetatie, het ondertussen zo vertrouwde sagebrush maakt plaats voor bomen. De eerste kilometers gaan over de interstate, de omgeving vergoed veel. Een rivier loopt parallel aan de I-84, het is de La Grande Ronde, geen grootse rivier maar wel goed genoeg om mens en vee op de trail van water te voorzien.

Exit 252 gaat naar Hilgard jct, de plaats waar vroeger voor de nacht werd halt gehouden. Ook in de moderne tijd is het nog steeds een overnachtingsplaats. Het RV park is echter per 15 oktober gesloten. Niet dat ik van plan was daar te overnachten maar water bijvullen dacht ik daar wel te kunnen. Helaas het water is ook afgesloten. Nu ja, voorlopig nog drinken genoeg bij me.

image

Hilgard Junction state park

Van af Hilgard jct een stukje terug richting het bos. Vrijwel direct een andere wereld. Het is staatsbos dus geen prikkeldraad of priveterrein. Na een mijl verstomd het geluid van de interstate en klinkt al het geluid wat gedempter. Een stel herten steekt het bospad over, even later een koppel kalkoenen. Rond halfvijf overweeg ik te stoppen maar vind bij nader inzien dat ik nog te dicht bij huizen ben.

Als nederlander zie ik een bos als een vlakte met bomen en tal van mogelijke kampeerplaatsen. Zo leek het hier de eerste paar kilometer ook te zijn. Daarna gaat het pad omhoog, steile helling links, afgrond rechts, geen kans hier te overnachten. Het is nog wel even licht, het wandelen over dit pad bepaald geen straf.

image

Bospad

Een uur later dan toch een plek, snel de tent inrichten en eten. Voor het donker wordt moet alle etenswaar in de zak en in een boom getakeld worden. De kans hier een beer te treffen is klein maar voorzorgsmaatregelen kunnen geen kwaad. Twintig meter verderop bungelt mijn zak met eten in een boom.

image

Eten in de boom

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.