Barlow road (3)

Het heeft vannacht gesneeuwd, de wereld ligt er ongerept en koud bij. Het vriest. Geen beren bij de zak met eten, geen sporen. Alles is een beetje bevroren, de zak kraakt bij het openen. Stevig ontbijt, vandaag thermo shirt & legging aanhouden, het is er koud genoeg voor.

image

Barlow road, dag 3

In de ochtend begint het opnieuw sneeuwen, dat houdt aan tot in de middag. Ook vandaag verder over de Barlow road, sprookjesachtig mooi door de verse sneeuw. Heerlijk weer, precies goed om lekker door te stappen, de sneeuw knerpt onder de voet.

image

Knerpende sneeuw

Het is rustig op dit deel van de weg. De mijlen tikken weg, opnieuw een waarschuwing dat de weg afgesloten is. De rivier lijkt niet al te breed, dat moet zelfs met droge voeten lukken. Vlak voor de Barlow pass een laatste waarschuwing, de brug is kapot. Vreemd genoeg ligt de brug er zo te zien, onder de verse sneeuwlaag, prima bij. Geen gekraak, geen missende planken, niets aan de hand. Zou kunnen dat de brug voor zwaar verkeer niet berijdbaar is maar voor wandelaars prima.

image

Ongerepte sneeuw

Over de Barlow pass, het is dan ongeveer dertig mijl geleden dat de Barlow road begon. De weg is in 1845/46 aangelegd en was de eerste weg over de cascade range, een tolweg. Uit de dagboeken van de pioniers blijkt dat de weg niet makkelijk begaanbaar was, zeker niet voor os en wagen. Ook lopend is het, anderhalve eeuw later, een pittige weg.

image

Sprookjesachtig mooi

Nog een paar mijl tot Government Camp, aan highway 26, daar eten en inkopen doen. Het bier in cafe Charlie moet uitstekend zijn heb ik me door jagers laten vertellen. Morgen maar eens zien, het is nu twee uur, om drie uur in het dorp aankomen is met dit koude weer te laat. Er blijft daarna geen tijd meer over om een goede plek te vinden, kamp in te richten en vuur te maken.

image

Koud is het wel

Om drie uur staat alles op z’n plek, vlakbij de highway maar in het bos. Het hout is ook nu erg nat, een vuur komt moeizaam op gang en heeft veel aandacht nodig om te blijven branden. Het lukt dit keer net, water uit een rivier koken, sneeuw scheppen, smelten en koken, noedels, koffie en havermout als avondeten.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.