Aardig

Vandaag opnieuw een maailtijd gekregen, de eerste keer dat ik water vroeg sprak ik met een man, hij leraar in Elm Creek, zij onderwijst er geschiedenis. Aangezien de scholen dicht zijn, juni tot en met augustus, had hij tijd voor een gesprek midden op de dag. Even later, nog geen mijl verder, komt hij me achterna, krijg ik een gepofte aardappel, een stuk gehakt, twee zelfgebakken koeken en een banaan. Ik dank hem en eet met smaak, de uitnodiging mee terug te gaan naar zijn huis om af te koelen, sla ik af, moet ik die mijl nog een keer lopen.  

Bijna dagelijks krijg ik lifts aangeboden, sla ze allemaal af. Ondertussen voor de achtste keer aangehouden, dit keer door een State Trooper, op afgelegen wegen, iemand met een rugzak te zien lopen, lijkt na 9/11 reden genoeg om met de politie te bellen. Ik vind het best, even een gesprekje, breekt de dag.  

‘s Avonds, het schemert al bijna, zet ik de tent weer op langs de rivier, nu in de buurt van het plaatsje Overton. Gauw vuur maken en eten. Hout sprokkelen, een veerkrachtige tak weigert af te breken, zwiept terug en slaat me een bloedneus.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.