4:28

Vandaag slechts 15km tot North Platte en het Super8 motel. Onderweg neurie ik wat nummers, of delen daarvan, zingen kun je het niet echt noemen. Muziek, ik mis het meer dan gedacht, heb zin om klarinet te spelen of om naar mooie muziek te luisteren.

De wonderlijke eigenschap van muziek om emotie en geluid onlosmakelijk met elkaar te verbinden. Zodra ik de tango hoor voel ik Marian in mijn armen, wil mijn lichaam dansen. Ik doe vandaag niet veel, mail wat en luister vooral naar muziek.

Sommige stellen hebben een eigen nummer, Marian en ik helaas niet. Toch is er een nummer dat er voor mij dichtbij komt. Ik herinner me een ontbijt, bijna dertig jaar geleden, de muziek luid genoeg om in onder gedompeld te worden zonder gesprek onmogelijk te maken. Dirt, van de Stooges klonk, rauw, ingehouden, passie en de mooiste toon uit de historie van de popmuziek na 4:28 van het ruim zeven minuten durend nummer, bevrijdend, verstillend, midden in de ziel en kippevel op de huid.

image

Iedere keer als ik dat nummer hoor, zitten we weer aan die ontbijttafel. Ik leefde nog in de veronderstelling dat ook zij muziek op de vroege ochtend kon waarderen, later bleek dat een misvatting, draaide Dirt keer op keer, ze zei er niets van en liet me begaan.  

Als dat geen liefde is…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 4:28

Comments are closed.