300 km tot Boise

Het voelt goed weer onderweg te zijn. Die dagen in een motel vallen meestal tegen. Bij aankomst lonkt de douche, het zachte bed. Alleen in een motelkamer, het maakt me somber. Het was nodig, de route door Idaho moest uitgestippeld worden, zoveel mogelijk op de trail maar weg van de highway, een klus die iedere keer weer meer tijd neemt dan verwacht.

“Welcome back, orange & black”, een tekst die regelmatig op spandoeken te lezen is. Ik raak, bij een pomp, in gesprek met een student. De scholen zijn weer begonnen, oranje en zwart blijken de universiteitskleuren te zijn. Aardige jongen, op vrije dagen onderweg op een skateboard, toerend door de stad. Hij verheugt zich op de winter, vlakbij zijn pistes, hij is een snowboarder, ziet skies als een gespleten snowboard. Ik werp tegen dat een snowboard eerder aan elkaar vast gemaakte skies zijn. Snowboarders en skiĆ«rs, verschillende rassen.

De dag is warm en bewolkt, ik vorder maar langzaam. De dagen rust lijken m’n lichaam meer pijn te doen dan de lange afstanden. Een zwelling rond de linker achilleshiel drukt het tempo. Tijdens het lopen nog nooit last van gehad, na een rustdag wordt het dik. Vreemd, niet te veel rusten dus.

Nog 300 km tot Boise, een stad dichtbij de grens met Oregon. Het eerste deel van de route, naar American Falls, gaat parallel aan de interstate. Bij de afslag naar het vliegveld is een pomp, ik eet en drink er wat. De lucht is bijna zwart, er is een storm op komst. Als de kassiere hoort dat ik met een rugzak onderweg ben biedt ze aan dat ik de tent op het terrein van de pomp mag opzetten, wordt de storm te erg kan ik in het gebouw schuilen.

De tent staat net als het hevig begint te onweren. Door de naden sijpelt water, droog blijft het ook binnen niet. De storm blijkt mee te vallen, een uurtje daarna klaart de lucht wat op. Even later houdt het ook op te regenen. Tijd om het water binnen op te deppen. Morgen serveren ze ontbijt, biscuit met jus, het smaakt beter dan het klinkt.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.