24 juni

Midden in de nacht, alles donker, blijkt het mogelijk te verdwalen in Oshkosh. Ik ben op zoek naar de biblioheek, naar wifi, naar een mogelijkheid Marian te feliciteren met haar verjaardag. Na enig omzwerven vind ik het, het is 01:00 AM, ze is net wakker.

De eigenares van het motel is aardig, ik kan wat langer blijven dan de gebruikelijke uitchecktijd van 11:00u. Om 13:00u mijn tijd ga ik op verjaardagsvisite bij Marian. Zie de familie ook weer eens, was ook al twee maanden geleden.

Het gaat nog veel warmer worden dan gisteren, 40+ met hoge luchtvochtigheid. Rustig zitten, niets doen en de kleren plakken al. Het gaan zware dagen worden. Heel erg rustig aan doen maar wel doorgaan, ik moet over een dag of drie proviand inslaan. Nog een dag langer in Oshkosh blijven trek ik niet. Tegen vier uur vertrekken uit Oshkosh, eigenlijk nog te warm maar vanuit Oshkosh naar het eerst volgende gehucht is net te lang voor een dag lopen. Lopen van schaduw naar schaduw, veel rusten, kom langzaam vooruit. Tegen negen uur is het donker en heb ik net tien kilometer afgelegd.  

Het wordt minder bevolkt in deze streek. Heuvelachtig gebied, vooral grasland en veeteelt, de irrigatiesystemen die op het vlakke land water uit het Ogallala reservoir pompen zijn hier ongeschikt. Veeteelt houdt ook waterdrinkplaatsen voor de koeien in, met enige regelmaat is een watermolen te zien. Ik vul mijn waterflessen bij met helder koel water.

image

Om tien uur is het nog steeds heel erg warm, slapen wil nog niet lukken. In de verte onweert het.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.