14 mei

Thuis is mijn vader zaliger jarig, we vieren het nog steeds. Familiebezoek, beetje ongemakkelijk zo’n dag maar toch altijd weer goed. Het zijn dit soort dagen dat ik me ver weg weet en niet bereikbaar. In de wetenschap dat dit zeker niet de laatste zal zijn, ga ik, dwars door gemis heen, verder op mijn weg.  

Daar kwam vandaag trouwens geen eind aan. Warme stoffige dag, lange wegen, weinig schaduw, waterrantsoen en vaak rusten. Moet er vermoeid uitgezien hebben, tijdens een rustpauze stopte een vrouw en vroeg bezorgd of alles in orde was. Dat is dan wel weer aardig.

image

Later nog een man ontmoet, ik was aan het rusten vlakbij zijn huis, die me vertelde dat z’n huis vorig jaar was afgebrand, tijdens het platbranden van een weide, door de buren, wind stond verkeerd, huis weg, meeste dieren weg. Is nu al een jaar met een rechtzaak bezig, nog steeds geen geld gezien, woont zolang ergens anders en komt dagelijks op de oude plek om de paar dieren die het overleefd hebben te voederen. Een paar kippen en een varken, het varken is 4 jaar oud, een bakbeest van bijna 2 meter lang, het is zijn huisdier, niet voor de slacht. Kijk als je van dieren houdt heb je een streepje voor, hou je van varkens dan toch minstens twee streepjes. Prima kerel dus.  

Bijna in Blue Rapids, het is ook bijna avond, niet een handige tijd om nu te arriveren. Ik besluit vlak voor de stad een plaats te zoeken, water in de buurt, wel vies zwemmen allerlei larven in, zowel filteren als koken moet afdoende zijn. Eten gedaan, noedels natuurlijk, met brood, pinda’s, rozijnen en wat muesli repen. Morgen fruit en verse groenten en veel drinken.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to 14 mei

Comments are closed.